Wij richten ons op de civiele en bestuursrechtelijke praktijk

Adelmeijer Hoyng Advocaten is een van de grotere advocatenkantoren in Limburg en richt zich op de civiele en bestuursrechtelijke praktijk. Het kantoor heeft ruime ervaring op het gebied van onder meer ondernemingsrecht, contractenrecht, insolventierecht, arbeidsrecht, huurrecht, onroerend goed-recht, bouwrecht, bestuursrecht, aanbestedingsrecht, verzekeringsrecht, gezondheidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en het recht van de intellectuele eigendom.

Voor ondernemingen, overheden en instellingen

Wij richten ons met name op (MKB en grotere) ondernemingen, (semi-) overheden en instellingen, zowel in de profit als in de non-profit sector. Ook staan wij regelmatig particulieren bij.


Vestigingen

Maastricht en Roermond

Onze mensen

Expertise en samenwerking

Specialisaties

Gericht op ondernemingen, overheden en instellingen

Recent nieuws van Adelmeijer Hoyng Advocaten

Recente nieuwsberichten

Geen aansprakelijkheid weblog voor anonieme belediging

Op weblogs of andere internetmedia kan men eenvoudig anoniem nare uitspraken doen over andere personen. Uiteraard is degene die de uitspraken doet verantwoordelijk voor zijn eigen uitlatingen. Maar is het medium ook aansprakelijk?


Is de remedie tegen landjepik gevonden?

Een stuk grond inpikken was al niet eenvoudig, maar de Hoge Raad maakt het nog moeilijker. Op het moment dat de oorspronkelijke eigenaar van de grond zijn eigendom door verjaring is verloren, kan hij namelijk in bepaalde gevallen toch nog vorderen dat de grond terug aan hem zal worden teruggegeven.


Kan een maatschap altijd gedagvaard worden?

In welke gevallen kan een maatschap gedagvaard worden?


De pre-pack en overgang van onderneming

Wat zijn de arbeidsrechtelijke gevolgen van een pre-pack?


Abonneren op onze Nieuwsupdate